ARIMED UČILIŠTE: PEDIKURA I NJEZINA VAŽNOST

Pedikura je po meni jedan od važnijih kozmetičkih tretmana, jer kako god okrenete, stopala su stalno na “udaru”, a posebno pate od uske i/ili otvorene obuće. Osim toga, njegovana stopala su vrlo bitna u psihološkom smislu i ne smiju se zanemarivati jer nikad ne znate kada i gdje ćete ih morati pokazati.
Profesionalna pedikura sasvim je drugačiji tretman od onih koje većina od nas izvodi u kućnoj režiji i zato sam bila znatiželjna na što se odnose edukacije u poznatom Arimed Učilištu. 
Pedikura se radi iz estetskih razloga, ali i medicinskih (vjerujem da je većina vas osjetila muke po kurjem oku ili zadebljanoj koži).
Nedavno sam posjetila Arimed edukaciju za zanimanje pediker, kojeg vode licencirani predavači s majstorskim licencama dok se zanimanje upisuje u elektronsku radnu knjižicu pri Zavodu za mirovinsko osiguranje.

 Moja stopala koliko ih god pokušavam održati njegovanima, ponekad ne surađuju puno (puno stajanja, preuska obuća i suhoća) tako da sam bila odličan model budućim pedikerkama. 
Djevojke su vrlo brzo savladale sve što je bitno kod budućeg zanimanja tako da su na mojim stopalima pokazale svoja umijeća prenesena od vrhunskih edukatora: odstranjivanje zadebljane kože, liječenje uraslih noktiju, natisaka (žuljeva), kurje oči, masaža i estetsko oblikovanje noktiju.


Znate li osjećaj nakon temeljite pedikure? Osjećaj kao da si skinuo 10 kilograma s vrata i definitivno smatram da se njega stopala ne smije zanemariti, jer iz iskustva znam: pustite li nemilosrdne natiske da bujaju, postoji mogućnost i krivog hodanja, stvaranja bradavica i slično.
Hvala Arimed Učilište na kvalitetnim edukacijama koje će iznjedriti kvalitetne i vrhunske majstore pedikure.
Više informacija o programima  možete pročitati na službenoj stranici  te ih zapratiti na Facebook-u i Instagramu .
Posjećujete li pedikuru redovito i brinete li o svojim stopalima redovito?
Podijelite ovaj članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

2 thoughts on “ARIMED UČILIŠTE: PEDIKURA I NJEZINA VAŽNOST

  1. idem redovno na pedikuru … tj svaka 2 mj … izmedju tretmana sama njegujem noge/stopala … ljeti mi je nesto najgore kada vidim dotijeranu osobu sa neurednim nogama :/

  2. Imam jako suha stopala.Zadnjih nekoliko godina se mučim i s noktićima koji zimi urastaju.Jako dobro znam onaj osjećaj koji si opisala poslije dobre pedikure.Dobar pediker zlata vrijedi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.