POLIKLINIKA SINTEZA: BLEFAROPLASTIKA I LIPOFILING

Kažu da su oči odraz duše koju zrcale. To najbolje potvrđuje činjenica da najviše pažnje posvećujemo isticanju izraza očiju šminkanjem da bi taj dio lica naglasile. Oduvijek sam imala male oči i sklonost naticanju, a sa nekih 30 godina počela primjećivati opuštanje kapaka. Svjesnost oko spuštenih kapaka ukazala mi je jednom prilikom prodavačica u parfumeriji dok sam birala maskaru rečenicom “Za vas sa spuštenim kapcima, ova maskara nije dobra jer će vam se preslikavati “.  Tada sam shvatila da moram nešto poduzeti i počela bjesomučno kupovati okoloočne kreme, (procjenjujem da su od tada postale moj fetiš), počela s vježbama za lice i nakon deset godina (sada imam 40) tko zna kakvo bi stanje bilo. Znala sam jedno a to to je da me čeka blefaroplastika, odnosno korekcija očnih kapaka.
S godinama, priznale mi to ili ne, koža gubi svoju elastičnost, kapci mijenjaju svoj izgled na način da se javlja višak kože, dosadne vrećice, nabori i ostali izdajnici radi kojeg uvijek izgledaš umorno.
Činjenicu da će mnogi reći da ovaj problem kod mene nije vidljiv toliko, mogu zahvaliti upornom dugogodišnjom njegom, ipak, a posebno ljeti moji kapci se uopće ne vide i vrlo često sam se pitala dok se šminkam, čemu uopće trošiti vrijeme na sjenilo, tuš i ostale ženske sitnice kada se na meni uopće niti ne primjete.
Da ne duljim, nedavno sam napravila svoju prvu estetsku operaciju u Poliklinici Sinteza, a čiju sam vam recenziju najavljivala na mojim društvenim mrežama i vrijeme je da vam prenesem svoje prvo iskustvo.

Mnoge od Vas će prokomentirati da možda ja nisam najbolji kandidat za ovakav zahvat, a sigurna sam da ima i onih koji misle “ova nije normalna”, ali činjenica je da mnogi pribjegavaju ovakvim zahvatima u tišini i incognito, a moj zadatak je prenijeti vam svoje dojmove javno kao uostalom i o svim korekcijama koje sam radila.

Da se vratim na zahvat, dakle kada sam prvi puta stigla na razgovor i pregled u Polikliniku Sinteza  kod profesora Gjurića i njegove supruge Jeannette, iznenadio me pristup. Iskreno ću vam reći, ja se zaista ne mogu jako požaliti na svoje lice, ali estetski liječnici uvijek pronađu mane koje se trebaju srediti ili udovoljavaju nerealnim zahtjevima klijenata i potom se isti žale kako to nisu željeli. Pristup profesora Gjurića mojem problemu je bio : “Koji je vaš problem, što biste vi željeli postići? Ja vidim normalnu osobu bez većih problema”. Nakon što sam objasnila da je moj problem zona podočnjaka odnosno rupe koje stvaraju vječiti umoran izgled i nemogućnost šminkanja radi sve više opadajućih kapaka, Profesor mi je predložio kombinaciju dva tretmana: gornja blefaroplastika i lipofiling za zonu podočnjaka. 
Blefaroplastika je korekcija očnih kapaka kojom se korigiraju promjene na gornjim i/ili donjim vjeđama, a izvodi se kao samostalna operacija ili u sklopu drugih zahvata na licu. U mojem slučaju zajedno s lipofilingom.

Lipofiling je popunjavanje udubljenja na tijelu koristeći vlastito masno tkivo. Lipofiling je istovremeno i lipotransfer masnih stanica (adipocita) i matičnih stanica dobivenih iz masnog tkiva iz jedne regije tijela, najčešće trbuha ispod pupka, u drugu regiju, u mojem slučaju-podočnjake. Laički rečeno, ovo je metoda gdje se vaša vlastita mast fino obrađuje i njome popunjavaju udubine na licu.

Više o metodi možete pročitati ovdje.

IZVOĐENJE TRETMANA: Prije samih zahvata, posjetila sam Polikliniku nekoliko dana ranije gdje sam isprobala Biorezonancu, odnosno dijagnostički i terapijski postupak u komplementarnoj medicini. Više o samoj Biorezonanci možete pročitati ovdje.  Dolaskom na ugovoreni termin zahvata, ljubazno osoblje smjestilo me u moju sobu gdje me doktorica Gjurić pregledala, te nakon što sam se smjestila u krevet, upotrebljen je tretman  biorezonance prije samog zahvata kao dodatna terapija preoperativnom i postoperativnom zahvatu. Inače, biorezonanca putem posebne elektrode regenerira organizam u obliku terapijskih frekvencija i između ostalog ubrzava oporavak.

prije zahvata s anestetskom kremom 

prije zahvata na tretmanu biorezonance

tijekom zahvata 

transfer masnog tkiva

neposredno nakon zahvata

Na područje oko očiju nanesena je anestetska krema i tako sam ležala zajedno s terapijom biorezonance nekih pola sata prije zahvata. 
Ulaskom u operacijsku salu, nanesena je lokalna anestezija oko očiju i sam zahvat blefaroplastike je trajao cca 45 minuta. Iako se zahvat izvodi pod lokalnom anestezijom, ja sam zaspala, tako da jedino što sam osjetila bio je miris spaljene kože kada je Profesor Gjurić počeo izvoditi zahvat. Dakle, nisam osjetila nikavu bol, ali niti strah što moram napomenuti, jer inače sam osoba koja se ne boji nikakvih igli, noževa ili boli. 
Nakon Profesorovog zahvata probudila sam se na stolu i počeo je tretman Lipofilinga kojeg je izvodila Doktorica Gjurić i to uzimajući masno tkivo iz mog trbuha što mene također nije boljelo. Jedino što sam osjetila bio je osjećaj isisavanja iz trbuha i komentar doktorice hoće li biti dovoljno masti za moje podočnjake, što je naravno, kompliment. Inače, osobe koje nemaju masti nažalost ovaj tretman ne mogu izvoditi što je logično, nemaš masti ne može se izvaditi. Nakon procesa uzimanja masnog tkiva, ista se fino obrađuje i aplicira putem igle na željeno područje, u mojem slučaju podočnjaci. Doktorica Gjurić, predložila je da dio masti zamrzne i sačuva dok ne vidimo konačan rezultat nakon mjesec dana, pa ukoliko je potrebno dodati još kako bi konačan rezultat bio prirodan.  
Sam postupak Lipofilinga također nije bolio, osjetila sam samo ubod igle koji nije nimalo strašan, barem ne meni.
Nakon zahvata ponovo sam se vratila u svoj krevet na aparat biorezonance, te dobila uputstva o oporavku:

 • unutar 24 sata hladiti područje očiju fiziološkom otopinom 
 • spavati u povišenom položaju 
 • korištenje Zepter lampe koja ubrazava zacjeljivanje, a istu sam dobila na korištenje od Sinteze.

OPORAVAK: Pet dana od zahvata stajali su konci na kapcima i to je izgledalo kako vidite na fotografijama; zaštićeni flasterima pa iako sam mnogima izgledala zastrašujuće, ja sam prezadovoljna kako nisam zadobila niti jedan podljev čega sam se iskreno najviše bojala.
Moram napomenuti da sam cijelo vrijeme normalno funkcionirala: radila, obavljala sve svoje obaveze i slično, doduše s naočalama, ali postoperativni dani me nisu nimalo omeli u obavljanju svojih obaveza. Naravno, onaj tko si može priuštiti bilo bi poželjno da miruje kod kuće, ali kod mene to nije bio slučaj. Tijekom nošenja konaca bila sam u Poliklinici nekoliko puta na pregledu gdje mi je Dr Gjurić čistila oči i mijenjala flastere, te brinula da sve izgleda uredno i čisto.
Nakon pet dana izvađeni su konci s kapaka, a oči su i dalje bile natečene što je svakog dana bivalo sve manje. 
Najviše problema ako ih tako mogu nazvati imam s desnim kapkom iz razloga što spavam na desnoj strani pa sam se nekoliko dana budila s natečenim desnim okom što nakon pregleda kod Profesora, rečeno mi je da treba i nekoliko mjeseci da tkivo odradi svoje i sve “sjedne” na svoje mjesto.
Nakon vađenja konaca, dobila sam naputak da mogu koristiti makeup, a jedina njega koju sam koristila za područje oko očiju bile su dječje maramice WaterWipes, Uriage Isophy ampule 100% termalne vode kojima sam ispirala oči, ožiljak, područje i kapke koji su  lagano svrbili.

UČINAK: Iako ću vam update zahvata još tipkati kroz koji mjesec iz razloga što se konačni učinak može očekivati kroz 6 mjeseci, kroz fotografije možete vidjeti tijek i učinak u manje od mjesec dana:

prije zahvata

drugi dan od zahvata

četvrti dan od zahvata

peti dan nakon zahvata

nakon osam dana od zahvata

nakon 14 dana od zahvata

prije/poslije

prije/poslije

TRAJANJE UČINKA: Prema odgovorima stručnjaka, učinak blefaroplastike je individualan. Prema riječima profesora Gjurića, kada s 40 napraviš blefaroplastiku, a sklon si spuštanju kapaka, nigdje ne stoji da za nekih 15 godina neće biti potreban novi zahvat, dok je učinak trajanja Lipofilinga nekih 2-3 godine. 
CIJENE možete vidjeti na ovom linku.

ZAKLJUČAK: Na kraju ovog mog projekta ja zaista nemam što dodati, osim riječi hvale uslugom, rezultatom i oporavkom koji je bio ekspresan, a najviše pristupu pacijentu i brizi oko njega. Od srca hvala Profesoru Mislavu Gjuriću što napokon imam kapke i mogu početi koristiti puno više nego ranije sva moja divna sjenila i eyelinere uz što manje korektora za podočnjake (koji u mojem slučaju rupa ispod očiju nisu bili od previše koristi), a posebno hvala Dr Jeanette Gjurić na divnoj pažnji i brizi. 
Za kraj, evo i jedne usporedbe makeup-a prije i nakon zahvata.

* makeup by Ines Krajinović 
** sve fotografije napravljene s Samsung Galaxy S7
*** moj tretman je bio besplatan što ne utječe na moje mišljenje i učinak
**** učinak tretmana je moje osobno mišljenje i moje osobno iskustvo
***** update tretmana slijedi  nakon nekoliko mjeseci

Podijelite ovaj članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

32 thoughts on “POLIKLINIKA SINTEZA: BLEFAROPLASTIKA I LIPOFILING

  1. Odlicno je da si to napravila. Nemoj nos dirati molim te, znam te u RL i imas skroz normalan nos. To se ponekad tako cini na fotkama drugacije, kao i meni.

 1. Ucinak je vidljiv -oko izgleda otvoreno, a regija ispod oka poravnata. Bas bih htela da vidim i zadnji update, kada otoci potpuno spadnu, i kada tkivo"legne" na svoje mesto. Ja i moja prijateljica vec duze vreme razmisljamo da uradimo zahvat. Kako sam neko ko silom prilike vise puta vidi ljude u opstoj anesteziji, mogu reci da se u zahvat sa opstom anestezijom se ipak ne bih upustala bez preke potrebe. Bas ti hvala na detaljnom opisu, jer cinjenica da je anestezija lokalna mene cini potencijalnim kandidatom, pa se mozda i ohrabrim

  1. Da, izvodi se lokalnom anestezijom. To što sam ja zaspala tijekom zahvata pokazuje samo da sam se jako opustila ali zapravo se radi o rutinskoj operaciji i kada stekneš povjerenje u liječnika koji izvodi zahvat apsolutno se ne moraš bojati.

  1. Draga Brankica, kliknite na link koji sam stavila u post ili uđite na službenu stranicu Poliklinike Sinteza gdje je objavljen. Svakako će nove fotke i novi update biti kada sve "sjedne" na svoje mjesto 🙂

 2. Vidljivo svežije i mlađe izgledaš. Moje mišljenje, više se isplati skupiti pare za ovako nešto konkretno i učinkovito nego davati velike svote novca na kozmetiku koja mnogo obećava, a efekti nikakvi ili minimalni. Ovde jednom investiraš i miran si godinama, a za kozmetiku daješ u kontinuitetu. Ne mislim samo na blefaroplastiku već i na druge intervencije koje podmlađuju.

 3. Ovako, super, bravo… odlično sve izgleda!!! Tvoja hrabrost da javno govoriš o tome ostavlja bez teksta. E sad mene zanima lipofiling , vidim da je i tu potrebno ponavljanje za neke 2 ili 3 godine, link sa cjenikom ne pokazuje cijenu istoga ili ja bar nisam vidjela . Mene zanima ako stigneš odgovoriti razlika između lipofilinga i punjenja hijsluronom ( a znam da si i to probala i čini mi se da nakon svega i nisi bas bila oduševljena ?!) . Ja cu sigurno morati na jedan ili drugi tretman, u zadnja tri mjeseca zbog redovite neispavanost podočnjaci su se produbili. Po tvom mišljenju koji je od tretmana manje bolan, cjenovno pristupačniji i učinkovitiji ( to ćeš znati kroz neko vrijeme to razumjem). Hvala unaprijed

  1. Najveća razlika između punjenja hijaluronom i Lipofilinga je što se prvim načinom ubrizgava hijaluronska kiselina dok drugim vlastito masno tkivo na koje ne možeš reagirati jer je ono tvoje vlastito tkivo i navodno traje 2-3 godine dok hijaluronski punjači oko godinu dana. Cjenovno mi je teško komentirati jer sve ovisi koji se fileri koriste. Lipofiling podočnjaka u Poliklinici Sinteza košta 6000 kn, a što se tiče boli, meni je jednako, odnosno ubrizgavanje hijalurona i Lipofilinga jedva osjetno ali napominjem još jednom da sam ja imuna na bol (osim migrene i zuboboblje) 🙂 Hvala ti na komplimentu!

 4. Razlika se definitivno vidi. Ja imam 28 i isti takav problem, samo mi se čini da već sada imam više obješene kože na gornjim kapcima nego što si ti imala. Isto sam manijak za kreme za oko očiju iz istih razloga kao i ti. Mislim da i meni za koju godinu slijedi ova operacija jer mi se make up već preslikava, a i vidim koliko mi smeta koža.

  Ali je nevjerojatno koliko ti se sada oči čine veće.

 5. Sviđa mi se rezultat, jako prirodno izgleda 🙂
  Na trbuhu ti se nista ne poznaje?
  Djeluje sve nekako puno jednostavnije nego kad si ja to predocim, svaka cast!! Doktori su odradili odlican posao

 6. Odlično izgledaš! Razlika je jako vidljiva. Još si jednim udarcem ubila dvije muhe: podočnjake i salo na stomaku. 😀 Mene zanima može li lipofiling umanjiti tamne podočnjake s grisom i sitnim boricama?

  Što se tiče blefaroplastike, taj zahvat mi isto već sada treba jer su mi se kapci počeli spuštati ima već sigurno 2 godine kako sam primijetila, a možda i više jer prije nisam obraćala pažnju.

  Magdalena Živković

 7. Perfektno učinjeno! Sad izgledaš savršeno. Ja nikad ne bih smjela to uraditi jer su mi sjeckanja ,operacije, igle i bolnica ,bilo koja, noćna mora. 🙂

 8. Dugo nisam bila na blogu, nemam pojma ništa o ovom zahvatu, ali Marina blsita! prekrasna si, sat kao da ide unazad. :cerek:

 9. sviđa mi se iz razloga što izgleda prirodno 🙂 Nije onaj efekt "lutke" koji se događa kod mnogih pjevačica turbofolk scene (hahaha, nisam našla bolju usporedbu), tako da palac gore. Što se tiče nosa, ja ne bih mijenjala jer vi ste lijepa takva kakva jeste i ne vidim tu aposlutno nikakvih nepravilnosti, ako čovjek ima komplekse, onda je opravdano, ali ovako zaista nema smisla. Vi ste lijepa žena sa lijepom kožom i ne trebate od sebe raditi nešto što niste.

 10. Pozdrav Martina,
  redovno pratim tvoje blogove i super su mi. Mogu reći da sam naučila hrpu stvari o kojima nisam prije imala pojma.
  Imam pitanjce u vezi lipofilinga. Razmišljam o njemu u zadnje vrijeme jako puno jer su mi podočnjaci koma i čini mi se da je punjenje masnim tkivom nekako prirodnije od hijalurona.
  Kako si ti zadovoljna sada nakon skoro godinu dana? Da li misliš da se isplatilo?
  Pretpostavljam da je masno tkivo u nekoj mjeri i popustilo, ali ja se bojim da mi ne bi ostale vrečice kao što se mnogima dogodilo nakon hijalurona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.