HARTMANN VEROVAL TESTOVI ZA KUĆNO SAMOTESTIRANJE

Imate li poteškoće sa disanjem, mokrenjem, kišete, šmrcate i slični nejasni simptomi sa zdravljem? Zbog  užurbanog načina života, mnogi od nas odgađaju obratiti pažnju na zdravstvene probleme, a otkrivanje dijagnoze često može biti dugotrajno i frustrirajuće, a često ni sami ne znamo kojem specijalistu se obratiti.

Danas vam tipkam recenziju kućnih testova  koji mogu biti pomoći u pružanju pouzdanih rezultata u samo nekoliko minuta tvtke HARTMANN- jedan od vodećih svjetskih proizvođača profesionalnih proizvoda za bolnice, ljekarne i medicinskih proizvoda za kućnu upotrebu.

Postoje 12 različitih testova koje možete vidjeti na ovom linku, a ja ću vam danas pokazati kako sam se testirala na meni najvažnije tegobe: upala mokraćnog puta, otkrivanje alerije i da li pomažu antibiotici.

KOLIKO SU POUZDANI VEROVAL TESTOVI?

Prema studijama za ocjenjivanje izvedbe, pouzdanost Veroval testova dokazana je za više od 97%. Također, mala napomena, kućni testovi vam mogu pomoći da otkrijete neki zdravstveni problem i potom se javiti liječniku za daljnje terapije i moguće liječenje.

TEST ZA UPALU MOKRAĆNOG PUTA

OPIS PROIZVODA:  U slučaju nejasnih poteškoća s mjehurom – na primjer, blage nadraženosti prilikom mokrenja ili bolova u trbuhu – uvijek se postavlja pitanje je li riječ o infekciji mokraćnih putova ili tek prolaznoj nadraženosti mjehura. Uporaba proizvoda za samotestiranje „Infekcija mokraćnih putova” marke Veroval® omogućit će vam da brzo i sigurno provjerite jesu li u vašem mokraćnom sustavu prisutni tragovi uobičajenih tvari povezanih s infekcijom. Za provođenje ovog jednominutnog testa potrebna vam je samo mala količina mokraće.

SADRŽAJ TESTA I NAČIN KORIŠTENJA:

Paket sadrži dva paketića sa testnim trakicama pomoću kojih možete testirati tri parametra: bijele krvne stanice, nitriti i bjelančevine. 

Postupak je jednostavan :

 1. Sakupite svježu mokraću (po mogućnosti ujutro) u čistu čašu
 2. Uronite testnu trakicu na način da su uronjena sva tri polja na dvije sekunde
 3. Testnu trakicu položiti na folijsko pakiranje i ostaviti 60 sekundi.  Zatim očitati rezultat , ali ne nakon više od 2 minute jer tada rezultat može biti neispravan.
 4. Prema uputstvima s pakiranja očitavaju se rezultati, a kao što vidite na mojem primjeru, kod mene je žućkasto testno polje promijenilo u zelenu što znači da se u mokraći nalazi protein. Protein se kod bolesti bubrega ćesto nalazi u mokraći, ali može nastupiti i kod upala mokraćnih puteva.

NAPOMENA: ne moraju sva tri parametra biti pozitivna. I u slučaju jednog ili dva pozitivna rezultata, treba se obratiti liječniku radi daljnjeg postupka.

 

TEST ZA OTKRIVANJE ALERGIJA

OPIS: Mnogi ljudi pate od tipičnih alergijskih poteškoća poput kihanja, začepljenog nosa ili nadraženih očiju, a pritom ne znaju na što su točno alergični. Uporaba proizvoda za samotestiranje „Utvrđivanje alergije” marke Veroval® omogućit će vam da otkrijete imate li doista alergijsku reakciju i na koji od tri spomenuta alergena. Za provođenje ovog polusatnog testa potrebna vam je samo kapljica krvi iz jagodice prsta.

SADRŽAJ PAKETA I NAČIN KORIŠTENJA:

Paket sadrži gazu za dezinficiranje, flaster, lancetu, pipetu i testnu kasetu.

Postupak je jednostavan:

 1. priloženom krpicom s alkoholom dezinficira se prst
 2. priloženom lancetom napravi se kratku ubod, dok priloženom pipetom sakupi se malo krvi i nanese u testnu kasetu
 3. potrebno je povući plavu trakicu na testnoj kaseti i potom se pričeka 30 minuta do očitavanja rezultata
 4. Testom možemo otkriti moguću alergiju na mačju dlaku, grinje i pelud trave.
 5. Očitavanje rezultata se vrši pomoću priložene legende, a u mom slučaju pokazuje da nisam alergičan niti na jedan mogući alergen.

TEST POMAŽU LI ANTIBIOTICI?- BRZI TEST ZA OTKRIVANJE BAKTERIJSKE INFEKCIJE TIJEKOM PREHLADE

OPIS: Antibiotici su vrlo učinkovita vrsta lijeka. Međutim, oni djeluju samo protiv bakterija – ne i virusa. Kako prepoznati da li je uzrok vaše prehlade virusni ili bakterijski – samo na temelju simptoma – teško. Pomoću brzog testa „Pomažu li antibiotici” sada možete brzo i sigurno provjeriti je li vaša infekcija bakterijska i ima li smisla primijeniti antibiotike. Sve što trebate je kap krvi iz prsta i pet minuta vašeg vremena.

SADRŽAJ PAKETA I NAČIN KORIŠTENJA:

U paketu se nalazi sve potrebno za izvođenje testa, a postupak je sličan kao kod gore opisanog testa.

 1. dezinficirati  prst i priloženom lancetom napraviti kratak ubod na jagodici prsta
 2. pomiješati krv s priloženim puferom i potom pipetom nanijeti mješavinu krvi na testnu trakicu
 3. pričekati 5 minuta i potom očitati rezultat pomoću priloženih uputstva

Na mojem primjeru možete vidjeti dvije pruge (jedna u kontrolnoj liniji C, dok je druga u referantnoj liniji R) što znači da imam normalnu razinu CRP-a, te da nije dokazana bakterijska infekcija, a antibiotici neće poboljšati zdravstveno stanje. U trenutku testiranja nisam osjećala neke posebne simptome bolesti, ali sam lagano kašljucala i šmrcala što je vjerojatno uzrok neke viroze koja je vladala proteklih tjedana.

Informacije o bolestima i simptomima nikada nisu bile tako dostupne kao danas. Na internetu možemo naći mnoge online savjetnike, kvizove i šatro gurue koji pokušavaju dobro naplatiti svoje preporuke i savjete. Osobno mislim da ne treba tražiti savjete putem interneta, a opet, niti pretjerano odlaženje liječnicima nije rješenje. Dobra dijagnoza je pola posla, a dosta možemo već sami elimirati ovakvim inovativnim testovima i potom olakšati liječnicima daljnje postupke.

CIJENA VEROVAL TESTOVA iznose od 113 do 150 kn ovisno o ljekarnama, a moguće ih je kupiti u bolje opskrbljenim ljekarnama, online shopovima i Hartmann trgovini (Karlovačka 4F, Zagreb).

 

Jeste li već isprobale sličan test, vjerujete li današnjim internetskim kvazi-mišljenjima i preporukama ili provjeravate svoje zdravlje putem pouzdanih testova i kontrola?

5 thoughts on “HARTMANN VEROVAL TESTOVI ZA KUĆNO SAMOTESTIRANJE

  1. Najviše me zanima test za provjeru mokraćnih puteva jer non stop imam neke upale,priznajem dosadilo mi je…stalno moram zvati doktoricu,uvinH čaj i brusnica….pa bih mogla sama provjeriti prije lječničke intervencije

 1. Test za otkrivanje upale je po meni pun pogodak,posto je kod dr.uvijek guzva,a za davanje uputnice za vadjenje nalaza trebaš biti bolestan barem 3dana 😕.Uz to dodaj čekanje u prepunim čekaonicama gdje si izložen svakakvim virusima-i ako nisi bio bolestan nakon toga ćeš biti.Svaka čast na ideji!

 2. Još uvijek nisam nista takvo probala , svida mi se ovaj za alergije. To bi mogla za supruga nabaviti pa da bas provjerimo. Odličan post!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.