MISSION PROJEKT: ZAŠTO JE JAPANSKA METODA ČIŠĆENJA TAJNA ČISTE I ZDRAVE KOŽE?

Čista i sjajna koža san je svake žene bez obzira na godine, pa u tom cilju provodimo svakojake korake, spravice i proizvode od kojih su neki uspješni, a neki malo manje.

Najavom projekta Mission o kojem ste mogli čitati u ovom postu , uzela sam u zadatak otkrivati korak po korak tajne japanskih rituala i kozmetike, te zašto imaju toliko poželjan porculanski ten i gotovo je nemoguće točno procijeniti dobnu starost na njihovim licima.

Naravno, genetika, podneblje, način života, ispijanje dobrog, starog zelenog čaja i prehrana bogata ribom i povrćem najvećim dijelom utječu na spomenute činjenice glede kože žena iz Japana. Ali!

Naše kolegice s Istoka provode strog beauty režim, a veliki naglasak je na čišćenju kože. 

Što je drugačije u Japanu u odnosu na zapadni ritual čišćenja?

  • žene iz Japana imaju fascinantnu metodu čišćenja: proizvod za čišćenje nanose u maloj količini na kožu i potom ga 4 minute umasiravaju vrlo nježnim i laganim pokretima. U samom tom procesu osim što se nečistoće temeljito vežu uz proizvod za čišćenje, vrši se tako potrebna masaža.
  • S druge strane, žene na Zapadu prosječno čiste kožu 1 minutu primjećujući u većini slučajeva da nakon čišćenja koža nije dovoljno čista.
  • žene u Japanu uvijek koriste tonik, dok se s druge strane na Zapadu tonici koriste puno manje i svrastavaju se pod još jedan proizvod za čišćenje. Također, žene na Istoku umasiravaju tonik na kožu 4 minute pri čemu se vrši masaža lica.

Mnogi će sada komentirati kako je 4 minute čitava vječnost, ali zapravo se radi o njihovoj strogoj disciplini i ključu savršeno čiste kože.

Moram naglasiti da ovakvu metodu provode u sklopu večernje rutine i nije potrebno baš svake večeri izvoditi ovakav ritual-prema njihivom iskustvu, smatraju da je već 4 noći u tjednu sasvim dovoljno za rezultate čišće i sjajnije kože.

Sada bih se osvrnula recenzijom na originalnu japanske proizvode u ovom prvom koraku.

Mission je originalna japanska kozmetika što možete vidjeti po ambalaži gdje je jasno navedeno gdje se proizvodi, dok za one koji me pitaju i uspoređuju ovaj brend sa nekim japanskim kozmetikama koji su već odavno kod nas, ista je namijenjena zapadnom tržištu i proizvodi se posebno za zapadno tržište tako da ne mogu uspoređivati. Mission je stigao kod nas preko Avon-a kao generalnog distributera.

Mission Eclat nježna pjena za čišćenje

Dolazi u praktičnoj, a opet luksuznoj tubi od 100 grama.  Proizvod je iznimno gust i prilikom prvog korištenja, navikla na veću količinu čistaća upotrijebila sam previše ove pjene dok nisam shvatila da je zrno lješnjaka ili povećeg graška sasvim dovoljno za čišćenje cijelog lica i vrata. 

Povodeći se za ženama s Istoka u sklopu ovog projekta, pjenu koristim u sklopu večernje njege umasiravajući 4 minute na lagano vlažnom licu i odmah se stvara bogata, gusta pjena.

Proizvod nije namijenjen čišćenju makeup proizvoda s očiju tako da taj dio očistim posebnim proizvodom. Nježno miriši na ružu, ali toliko suptilno da se zaista moram upregnuti kako bih ga detektirala.  Nakon čišenja, koža je potpuno čista (a posebno ako provodite metodu od 4 minute) i iznimno glatka kao nakon nekog pilinga, ali da ne bi bilo zabune, ovdje nema govora o pilingu ili bilo kakvim eksfolirajućim djelovanjem.

Cijena ovog čistaća iznosi 249 kn, a prema iznimnoj koncentraciji i korištenju u malim količinama, predviđam vijek trajanja od barem 4 mjeseci.

Nakon čišćenja slijedi toniziranje kože.

Mission Eclat Treatment lotion

Na početku sam pisala, žene na Istoku ne preskaču tonike i uspoređujući njihov originalni tonik sa zapadnjačkim tonicima, primjećujem veliku razliku u teksturi. Naime, ovaj tonik nije “obična vodica” već se radi o nevjerojatnoj teksturi, pa čak i sada dok vam tipkam pokušavam osmisliti što bolje načine opisa kako bih dočarala teksturu. Dakle, zamislite tekućinu koja se u dodiru s kožom ponaša kao prozirna emulzija, lagano uljnog osjećaja,a opet toliko nemasna da se brzo upija u kožu. 

Nanosi se pomoću dlana na lice i utapkava ili umasirava kužnim pokretima do potpunog upijanja. Ponovno se povodim za ženama iz Japana kako bih uočila sve razlike u načinu njege i njihovim proizvodima do kraja ovog projekta, tako da ovaj, usudila bih se napisati losion/serum umasiravam 4 minute u kožu nježnim pokretima.  Miris je poput pjene za čišćenje vrlo suptilan i podsjeća na ružu.

Ono što možemo naučiti iz ovog neizostavnog koraka u Japanu je da omekšavanjem kože pomoću njegujućeg losiona pomažemo koži da zadrži puno vlage što prirodno minimizira pojavu sitnih linija, bora i dehidriranosti. 

Cijena losiona iznosi 399 kn (150 ml).

Proizvodi su dostupni isključivo putem Avon-a.

 

Tajna čišće i sjajnije kože moguće se krije u ovakvoj disciplini čišćenja, a prije nastavka otkrivanja tajni žena iz Japana, pozivam vas da pokušate ovakvom metodom čišćenja i toniranja kože i javite mi svoje rezultate

Podijelite ovaj članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.