MISSION PROJEKT: NJEGOVALA SAM SE MJESEC DANA KAO JAPANKA

Kao skin care bloger i ljubitelj njege,  isprobala sam gotovo sve što se tiče njege kože, koristeći i testirajući razne načine njege istovremeno isprobavajući razne proizvode. Azijska beauty rutina nije mi strana i često sam pričala i pisala o istoj, čak i probala neke njihove proizvode ali nikada nisam mogla na vlastitoj koži dokučiti u čemu je razlika. Zašto? Razlog je jednostavan jer sam uglavnom koristila samo jedan proizvod kombinirajući ga sa ostatkom svojih postojećih proizvoda, a isto tako, nikada nisam provodila njihov režim njege kože. 

Da se ne ponavljam, zašto žene iz Japana imaju tako porculanski ten bez vidljivih znakova starenja, raspravljali smo u ovom postu.

Prije nekoliko godina kada je azijska beauty rutina prevladala i na našim prostorima, znala sam da je vrijeme da malo istražim, a prije mjesec dana započela sam njihov strogi režim njege uz korištenje originalne japanske kozmetike Mission koja je dostupna kod nas i tako započela novu pustolovinu ljepote u svrhu sjajne, porculanske kože.

Vrijeme je za moju recenziju i rezultate, a prije svega još jednom ću ponoviti kako žene iz Japana imaju genetski drugačiju kožu, ali strogo prvode svoje režime ne preskakajući niti jedan korak.

ISTOK:

 1. U Japanu se puno manje šminka i trend je prirodan izgled kože, zato je naglasak upravo na skin care-u.
 2.  Naglasak je na slojevitoj njezi, što znači da se koriste proizvod za proizvodom što uključuje pet do devet proizvoda (negdje čak ide i do 12)
 3. Žene na Istoku izuzetu pažnju posvećuju čišćenju kože koja se provodi i do desetak minuta (utrljavanje gela 4 min, utrljavanje tonika 4 minute, posebno čišćenje područja oko očiju)
 4. Istočna njega vrlo rijetko uključuje pilinge, agresivne formule oslanjajući se na metodu dugog i dvostrukog čišćenja
 5. Japanska njega prožeta je biljnim sastojcima umirujućeg djelovanja i nevjerojatnim formulama koje se izuzetno upijaju jer se naglasak daje slojevitoj hidrataciji
 6. Žene sa Istoka rijetko imaju dehidriranu kožu, što iz navike ispijanja čajeva, što do strogog provođenja slojevite hidratacije

ZAPAD:

 1. Trendovi u šminkanju dominiraju u odnosu na skin care . Više se posvećuje pažnja na dekorativu, dok se skin care proizvodi kupuju najčešće kada se osjeti problem (dehidriranost, suhoća, svrbež…)
 2. Žene na Zapadu ne provode slojevitu njegu iz više razloga: smatraju više proizvoda od kreme za lice nepotrebnima, ako provode dva koraka slojeva (npr serum+krema) osjećaju težinu na licu jer se neki proizvodi ne upijaju dovoljno duboko.
 3. Žene na Zapadu preagresivno i prekratko čiste kožu. Uglavnom se poseže za brzinskim rješenjima poput micelarne ili maramica, korak čišćenja traje prosječno 1 minutu što rezultira ostacima nečistoće na koži. Btw ja nisam u njihovoj rutini uopće pronašla micelarnu vodu.
 4. Upravo radi nedovoljno očišćene kože, žene na Zapadu sklone su prečestom korištenju pilinga, a radi nedovoljnog uvrštavanja u rutinu kreme sa zaštitinim faktorom, sklonije su hiperpigmentacijama.
 5. Na Zapadu se sve više prihvaća trend prirodnih sastojaka, ali prečesto se poseže za ultra-agresivnim tehnikama ljuštenja kože, te ne provode slojevitu hidrataciju. Btw. ja nisam u japanskoj njezi pronašla sastojke poput kiselina, retinola niti tako česte pilinge.
 6. Na Zapadu je dehidriranost gotovo postalo normalno stanje upravo radi trendova šminkanja (baza ova, baza ona, puder ovakav-puder onakav pa sve lijepo zapraši nekoliko puta dnevno). Činjenica da provodimo uglavnom jedan sloj hidratacije koji je premalo za količinu makeup-a tokom dana, često osjećamo neugodno zatezanje i dehidriranost.

Sada kada sam podijelila sa vama neke razlike koje sam primjetila, evo mojih dojmova strogog mjesečnog japanskog rituala s kozmetikom Mission, linija Eclat koja kombinira bogate formule aktivnim sastojcima za njegu ženama u 40-im godinama. Linija je prožeta prirodnim sastojcima poput ekstrakta smeđih algi i hidratantnim Chipni ekstraktom uz naprednu tehnologiju temeljenu na istraživanjima nagrađenom Nobelovom nagradom.

 1. PJENA ZA ČIŠĆENJE

O istoj sam više napisala u ovom postu, i koristila sam ju svaki dan ujutro i navečer u vrlo maloj količini. Područje oko očiju, čistila sam posebnim proozvodom. Pjena je izuzetno koncentrirana, vrlo kremasta i sadrži njegujuće sastojke, a koža je nakon korištenja izuzetno čista. Moram napomenuti da sam prema njihovom ritualu čistila kožu masirajući uvečer 4 minute, dok sam ujutro samo zapjenila i isprala .

2. TRETMANSKI LOSION-TONIK

Pored moje prirodne crvene nijanse kože prožete kapilarama, nakon umivanja uvijek koristim tonike kako bi vratili prirodnu ravnotežu pH vrijednosti, tako sam i ovim koracima koristila Mission Eclat tretmanski losion. Detaljnije o njemu možete pročitati ovdje, a nakon mjesec dana korištenja definitivno sam se zaljubila u ovaj proizvod bez kojeg ne želim ostati. Posebno ne tokom zimskih mjeseci jer je izuzetno bogat, hranjiv, pH balansiran i prirodnih njegujućih sastojaka. Koristila sam ga dva puta dnevno: navečer utapkavajući po 4 minute uz laganu masažu, a ujutro utapkavajući minutu-dvije. Losion su sa pravom nazvali “tretmanski” jer se radi o bogatoj tekućini koja  korištenjem izuzetno umiruje crvenilo, daje onaj tako željeni prirodni “glow” kože ostavljajući kožu doslovno “napumpanom” vlagom . Koža doista izgleda svježije i elastičnije.

 

3. BOGATA NJEGA KONCENTRIRANE ESENCIJE

Treći korak uključuje korištenje esencije što se u ovom slučaju nalazi u luksuznoj zlatnoj bočici. Napominjem ovo jer se često pod esenciju svrštavaju proizvodi poput tonika tako da je pojam “esencija” često puta nerazumljiv. Pravilna definicija esencije prema istočnoj njezi je koncentrat svih aktivnih biljnih sastojaka. Mission Eclat esencija namijenjena je koži s vidljivim znakovima starenja, teksturu bih opisala kao vrlo bogati serum, a koristila sam ga odmah nakon losiona na vlažno lice primjenjujući masažu poput ove u videu.  Za informaciju, inače uvijek nanosim koncentrate na ovakav način i za to potrošim oko 2 minute vremena ujutro i navečer.

Esencija nema boja i mirisa, te je alergološki testirana tako da je odlično umirivala moju osjetljivu kožu, uz besprijekornu hidrataciju. 

U jutarnjoj rutini na ovom koraku sam se zaustavljala jer je moja koža mješovita i ova tri koraka su napravila dovoljan posao da tokom dana ne osjećam zatezanje .

4. ZAŠTITNA KREMA ZA LICE

Završni korak njege je korištenje kreme koja se može koristiti ujutro i navečer, međutim ja sam istu koristila u sklopu noćne njege. Razlog je bogata, koncentrirana tekstura koja doslovno radi na gustoći kože koja je kod nas iznad 40-te vrlo izražajna. Uz kremu se dobije špatulica pomoću koje se aplicira krema na lice i vrat, vjerujte jedna je sasvim dovoljna za područje cijelog lica i vrata. Bogatom teksturom primjenjenija je osobama sa suhom kožom, a osmišljena je kako bi uz ostatak proizvoda učinila kožu elastičnijom i ljepšom. Stvara nekakav nevidljivi film na koži poput mnogih “night maski” , a namijena je da očuva na koži sve hranjive sastojke koje ste prije nje primjenili.  Vjerujte, ujutro je koža toliko lijepa da često nisam htjela koristiti puder.

5. KONCENTRIRANA NJEGA ZA PODRUČJE OKO OČIJU I USANA

Žene iz Japana nikada ne preskaču ovaj korak, iako mi se čini da su i kod nas žene počele paziti na pojačanu njegu područja oko očiju, ipak, odgovorno tvrdim da većina ne koristi posebnu kremu ili koristi istu kao za lice. Sve je to moguće pod uvjetom da je krema koju stavljate na cijelo lice dovoljno bogata, međutim, koža oko očiju je osjetljivija i sklonija boranju. Žene iz Japana imaju poseban, nježan ritual korištenja ovakvog proizvoda (pogađate, uz masažu), zato me nije iznenadio izgled pripadajuće špatulice koja na drugoj strani ima oblik kugle kojom se nježno prelazi područjem oko očiju.

Krema dolazi u luksuznoj ambalaži, ponovno izuzetno koncentrirana tako da u odnosu na sve kreme u tu namjenu, Mission Eclat koristim duplo manje. Gusta, bogata, bez iritanasa i njegujuća niti u jednom trenutku nije iritirala moje osjetljive oči, a kako je bogata, rado sam ju koristila i na usnicama (onaj ostatak sa špatule bih obavezno nanijela na usne).

Koristila sam  dva puta dnevno, ujutro nešto bržim umasiravanjem, dok sam u sklopu večernje njege izdvojila do tri minute apliciranja s masažom.

REZULTATI:

Nakon nekoliko dana, primjetila sam da je moja osjetljiva koža napaćena (pre)dugačkim visokim temperaturama radi čega sam posezala samo za ultra laganim i emulzijastim proizvodima i neujednačen ten (nakon ljeta), postala malo ujednačenija. Masnija T- zona koja luči višak sebuma i dalje je radila svoje, ali počeo se pojavljivati sjaj i na obrazima koji su uglavnom suhi i crveni. Nakon mog jednomjesečnog japanskog putivanja, primjetila sam da više nemam mitestere koji nisu niti prije bili jako izražajni jer sam ih čistila, ali sada više nisam imala potrebu za time. Pripisujem to japanskom ritualu čišćenja kojeg sam strogo provodila. Najbolji dio? Nakon mjesec dana, koža je blistava, konačno nije dehidrirana (jedino ako baš tog dana nisam popila niti dvije čaše vode). Tonus je bolji ( vjerujem da su tome pripomogle silne masažice koje sam svaki dan provodila)i crvenilo umanjeno. Eclat je linija protiv bora, i u tom segmentu vam ne mogu puno napisati jer osim nazolabijalnih nemam vidljivih bora. I sve ovo što sam vam natipkala, većinom su riječi osoba koje sam viđala proteklih dana uz komentar: “koža ti je prekrasna, što si radila?”

Što se tiče samih japanskih proizvoda, konkretno Mission Eclat mogu napisati da su u odnosu na one koje inače koristim izuzetno koncentrirani. U tolikoj mjeri da utrošak proizvoda je nemjerljivo manji u odnosu na proizvode koje sam do sada koristila. Najbrže se troše naravno krema za čišćenje i tretmanski losion, ali i oni su nakon mjesec dana dosegli jednu trećinu potrošenih proizvoda.

I sada stižemo do cijena koje glase ovako: krema za čišćenje 249,00 kn (100 gr), losion za hidrataciju 399,00 kn (150 ml), koncentrirana esencija 549,00 kn (30 ml), krema za lice 449,00 kn (30 gr) i krema za područje oko očiju 449,00 kn ( 20 gr). Moguće je kupiti set od svih 5 proizvoda za 1675 kn što je složiti ću se puno odjednom, ali kada izračunam da svi ovi proizvodi mogu trajati i do 6 mjeseci, neki čak i duže kod mene konkretno ispada cijena koju prosječno izdvajam za preparativnu kozmetiku.

Mission Eclat moguće je kupiti isključivo preko Avon-a kao generalnog distributera u posebnom katalogu (link).

 

Podijelite ovaj članak:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin

19 thoughts on “MISSION PROJEKT: NJEGOVALA SAM SE MJESEC DANA KAO JAPANKA

 1. Svida mi se ovaj sistem i sama ga provodim samo sa drugim proizvodima jer nemam taj brend. Kada redovito provodim sve korake koza bude predivna, ali cim nesto preskocim odmah se nesto desi na licu 😁

 2. Ajme, ovo stvarno zvuči odlično! I sama u njezi koristim rutinu od nekoliko proizvoda, ali voljela bih i više kad se ne bi trusili i kad bi se bolje upijali. Baš ću isprobati 4 minute čistiti lice pjenom jer sad imam osjećaj da to ne radim dovoljno temeljito.

 3. Sve super , zapravo idealno, ali s naglaskom da žene iz Japana imaju genetski drukčiju kožu.
  I hvala ti što si to podvukla!
  Često ih se po Zagrebu može viđati da po suncu nose kišobrane-za sunce a možete si misliti koliko pažnje posvećuju kremama sa zaštitnim faktorom- kad još nose i čipkaste bijele kišobrana za sunce
  Nisam vidjela ni jednu Hrvaticu koja bi nešto bi otvorila kišobran po najvećoj žegi.
  Puno toga nas razlikuje..od genetike do kulture.
  Inače, post kao i uvijek za svaku pohvalu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.